Chec cu iaurt ciocolata alba si fructe
Savurosul Chec cu iaurt ciocolata alba si fructe este un desert de vara aromat, umed, usor de preparat. Puteti folosi fructe proaspete sau congelate.
Ingrediente Chec cu iaurt ciocolata alba si fructe:
- 125 g unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 50 g ciocolata alba
- 75 g zahar
- 180 g iaurt natural
- Coaja rasa de la o jumatate de lamaie
- 250 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 cana fructe (mure, afine, zmeura, coacaze)
Glazura:
- 50 g ciocolata alba
- 3 linguri iaurt
Preparare Chec cu iaurt ciocolata alba si fructe:
- Mixati untul cu zaharul intr-un castron, pana cand obtineti o crema omogena pufoasa.
- Adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
- Ciocolata alba se rupe in bucatele, se topeste pe bain-marie, apoi se adauga in castronul cu ingredientele mixate anterior.
- Se incorporeaza apoi iaurtul si coaja de lamaie.
- In final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, se mixeaza pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt intr-o tava medie de chec.
- Puneti cca. 1/2 din compozitia obtinuta in tava cu ajutorul unei linguri.
- Adaugati 1/2 din fructe uniform pe intreaga suprafata a compozitiei.
- Puneti restul compozitiei peste fructe.
- Aranjati restul fructelor peste compozitia adaugata, impingandu-le usor in aceasta.
- Dati tava de chec in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitorea.
Glazura:
- Rupeti ciocolata alba in bucati, topiti bucatelele pe bain-marie, apoi adaugati iaurtul, mixati usor pana la omgenizare, apoi decorati checul cu glazura obtinuta.
Please follow and like us: