Brownie cheesecake cu jeleu capsuni

7 Shares

Brownie cheesecake cu jeleu capsuni este un desert rafinat, frumos colorat. Blatul de negresa se combina perfect cu cel de branza, iar aroma fructelor desavarseste gustul impecabil al acestei prajituri delicioase.

Brownie cheesecake cu jeleu capsuni

Ingrediente Brownie cheesecake cu jeleu capsuni:

Brownie:

  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata neagra
  • 1 lingura cacao
  • 3 oua
  • 225 g zahar
  • 125 g faina

Cheesecake:

  • 1 kg branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 200 g zahar

Jeleu de capsuni:

  • 500 g capsuni
  • 50 g zahar
  • 1 plic gelatina granulata
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 60 ml apa

Preparare Brownie cheesecake cu jeleu capsuni:

Brownie:

  • Topiti untul impreuna cu ciocolata rupta in bucatele pe bain-marie.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca 5 minute apoi se adauga in aceasta zaharul, cacaua,ouale si se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • In final se adauga faina cernuta, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da in cuptorul preincalzit la 160 grade celsius cca. 15 minute.

Intre timp pregatim compozitia de cheesecake:

  • Mixati branza de vaci impreuna cu ouale, zaharul, sucul de lamaie, praful de la budincile de vanilie si esenta de vanilie pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Compozitia obtinuta se intinde uniform peste blatul de brownie partial copt.
  • Dati tava din nou in cuptorul preincalzit la 160 grade celsius pentru inca 25-30 minute.
  • Se scoate tava din cuptor si se lasa brownie-cheesecake-ul sa se raceasca complet.

Jeleul de capsuni:

  • Gelatina se pune la inmuiat in cele 3 linguri de apa cca. 10 minute.
  • Capsunile se curata, se spala, se taie in bucatele si se pun intr-o craticioara antiaderenta.
  • Adaugati peste aceasta apa, sucul de lamaie si zaharul.
  • Puneti craticioara la foc mic-mediu si lasati compozitia sa fiarba pana cand zaharul este topit.
  • Luati craticioara de pe foc si adaugati gelatina inmuiata.
  • Amestecati energic pana cand aceasta se combina cu compozitia de capsuni.
  • Se lasa sa se raceasca si cand gelatina incepe sa se intareasca usor se intinde uniform peste cheesecake.
  • Se da tava la frigider minim o ora inainte de a taia si consuma brownie cheesecake-ul cu jeleu de capsuni.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.