Prajitura cu zmeura mascarpone si fulgi de migdale

4 Shares

Prajitura cu zmeura mascarpone si fulgi de migdale este un desert pufos, aromat, perfect de vara. Blatul fraged cu fructe se combina foarte bine cu gustul specific al fulgilor de migdale.

Prajitura cu zmeura mascarpone si fulgi de migdale

Ingrediente Prajitura cu zmeura mascarpone si fulgi de migdale:

  • 4 oua
  • 250 g mascarpone
  • 250 g faina
  • 175 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g zmeura congelata/proaspata

Alte ingrediente:

  • 75 g fulgi de migdale
  • 50 g unt rece taiat in bucatele
  • 2 linguri zahar
  • Frisca (optional)

Preparare Prajitura cu zmeura mascarpone si fulgi de migdale:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga branza mascarpone, se mixeaza la viteza mica a mixerului pana la omogenizare completa.
  • In final se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, se mixeaza pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Zmeura se pune din loc in loc, uniform, in compozitia din tava.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 15 minute, apoi scoateti-o din cuptor si deasupra blatului partial copt puneti bucatelele de unt in mod uniform, iar peste acestea presarati fulgii de migdale, amestecati in prealabil cu cele 2 linguri de zahar.
  • Se da din nou tava in cuptor pentru inca 15-20 minute.
  • Dupa ce se raceste complet, Prajitura cu zmeura mascarpone si fulgi de migdale se taie in bucati si se poate decora cu frisca.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.