Prajitura cu fructe si mascarpone

9 Shares

Prajitura cu fructe si mascarpone este un desert savuros, un pandispan din 5 oua la care am adaugati un mix de fructe de vara, combinat cu o delicioasa crema cu mascarpone-frisca-visine.

Prajitura cu fructe si mascarpone

Ingrediente Prajitura cu fructe si mascarpone:

Blat cu fructe:

  • 5 oua
  • 3/4 cana zahar
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 350-400 g mix de fructe (zmeura, coacaze, afine)

Crema cu mascarpone:

  • 200 g mascarpone rece
  • 300 g smantana pentru frisca rece
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 100 g visine fara samburi

Preparare Prajitura cu fructe si mascarpone:

Blat cu fructe:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
  • Adaugati uleiul, esenta de vanilie, iar in final faina amestecata cu praful de copt.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se asaza uniform mixul de fructe.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, blatul cu fructe se taie pe orizontala/din inaltime cca. 1/3, obtinandu-se astfel 2 blaturi: partea de jos 1/3 si partea de sus, cea cu fructe, 2/3.
  • Pe blatul 1/3 se intinde crema de mascarpone-frisca-visine (se mixeaza mascarponele cu smantana pentru frisca, apoi se incorporeaza visinele cu ajutorul unei spatule).
  • Deasupra se asaza blatul cu fructe 2/3, si se decoreaza cu zahar pudra.
  • Prajitura cu fructe si mascarpone se da la frigider cateva ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.