Prajitura cu caise si branza

6 Shares

Prajitura cu caise si branza este un desert aromat, fraged, perfect de vara. Gustul dulce-acrisor al fructelor se combina perfect in aluatul umed din branza, unt, iaurt.

Prajitura cu caise si branza

Ingrediente Prajitura cu caise si branza:

  • 3 oua
  • 160 g zahar
  • 250 g branza de vaci
  • 300 g faina
  • 100 g unt topit si racit
  • 100 g iaurt simplu
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 350 g caise taiate pe jumatate

Preparare Prajitura cu caise si branza:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
  • Branza se mixeaza cu untul topit-racit, apoi se incorporeaza in compozitia de oua si zahar.
  • Incorporati apoi alternativ faina amestecata cu praful de copt, si iaurtul amestecat cu sucul de lamaie, amestecati pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se asaza jumatatile de caise.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute.
  • Dupa ce este gata, Prajitura cu caise si branza se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.