Prajitura cu lapte cald si glazura de vanilie

3 Shares

Prajitura cu lapte cald si glazura de vanilie este un desert delicat, foarte usor de preparat. Puteti adauga in compozitia blatului cateva fructe la alegere (proaspete sau congelate) avand grija ca acestea sa nu fie umede (se sterg bine cu un prosop de hartie fie ca le spalam – daca sunt proaspete, fie ca le stergem usor de eventuala gheata – daca sunt congelate).

Prajitura cu lapte cald si glazura de vanilie

Ingrediente Prajitura cu lapte cald si glazura de vanilie:

Blat:

  • 3 oua mari
  • 150 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 200 g faina
  • 80 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 5 g praf de copt

Glazura de vanilie:

  • 1/2 plic budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura zahar

Preparare Prajitura cu lapte cald si glazura de vanilie:

Blat:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana cand acestea isi dubleaza vomului si zaharul se topeste.
  • Se adauga faina + praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos pana la omogenizare.
  • Laptele se pune intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand acesta incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se adauga untul.
  • Se mixeaza usor pana cand untul este topit complet in laptele fierbinte.
  • Compozitia obtinuta se adauga in castronul cu restul ingredientelor (oua-zahar-faina).
  • Se amesteca usor pana la omogenizare completa.
  • Compozitia se toarna intr-o tava de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie prajitura in cubulete, iar pe deasupra fiecareia se adauga 2-3 lingurite din budinca de vanilie racita.

Budinca de vanilie

  • Praful de la budinca de vanilie se mixeaza intr-un castron cu zaharul si cca. 75 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Cand acesta incepe sa clocoteasca se adauga compozitia de budinca obtinuta anterior.
  • Se amesteca usor pana cand budinca incepe sa se inchege (nu va fi foarte ingrosata).
  • Budinca obtinuta se ia de pe foc, se acopera cu o folie alimentara pana cand se raceste complet, apoi se poate decora cu aceasta prajitura cu lapte cald.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.