Negresa simpla

9 Shares

Negresa simpla este o prajitura familiara cu gust delicios, usor de preparat. Daca doriti puteti sa adaugati in compozitie, la finalul prepararii, cca. 20-25 g nuci sau migdale tocate marunt, pe care le incorporati usor cu o spatula in compozitie.

Negresa simpla

Ingrediente Negresa simpla:

  • 100 ml apa
  • 280 g unt (grasime 80%)
  • 250 g ciocolata (70 % cacao)
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g faina
  • 3 oua

Preparare Negresa simpla:

  • Apa se pune intr-o cracioara la foc mediu impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Cand apa fierbe, se ia craticioara de pe foc si se adauga untul taiat cubulete si ciocolata rupta in bucati.
  • Se asteapta ca ciocolata si untul sa se topeasca, apoi se amesteca cu telul pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Ouale se bat cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in acestea faina cernuta.
  • Turnati usor compozitia de ciocolata obtinuta anterior peste ouale amestecate cu faina, mixati energic cu un tel pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute.
  • Lasati Negresa simpla sa se raceasca complet, apoi decorati cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.