Prajitura cu gem de capsuni si crema de ciocolata alba

28 Shares

Prajitura cu gem de capsuni si crema de ciocolata alba este un desert delicat, aromat, cremos, usor de preparat. Gemul se capsuni se combina perfect cu crema de ciocolata alba, ,mascarpone, frisca, in acest desert exceptional.

Prajitura cu gem de capsuni si crema de ciocolata alba

Ingrediente Prajitura cu gem de capsuni si crema de ciocolata alba:

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Esenta de vanilie

Crema de ciocolata alba:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina
  • 2 linguri apa fierbinte

Alte ingrediente:

  • Gem de capsuni

Decor:

  • Fulgi de migdale

Preparare Prajitura cu gem de capsuni si crema de ciocolata alba:

Blat:

  • Mixati albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile, esenta de vanilie, iar in final incorporati faina cernuta, cu ajutorul unei spatule.
  • Amestecati pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul scos din cuptor se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate, obtinandu-se doua foi de blat.

Crema de ciocolata alba:

  • Ciocolata alba se rupe in bucatele si se dizolva pe bain-marie, apoi se lasa sa se raceasca.
  • Branza mascarpone se mixeaza intr-un castron impreuna cu zaharul pudra si smantana pentru frisca pana se obtine o compozitie omogena.
  • Gelatina se dizolva in apa fierbinte, se lasa apoi sa se raceasca cateva minute, apoi se incorporeaza in castronul cu crema obtinuta anterior.
  • Se mixeaza pana la omogenizare.
  • In final adaugati crema obtinuta peste ciocolata alba topita si racita.
  • Mixati pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu gem de capsuni si crema de ciocolata alba:

  • Pe partea de jos a blatului se intinde gemul de capsune uniform.
  • Peste acesta se intinde jumatate din crema de ciocolata alba obtinuta.
  • Se asaza partea de sus a blatului si se intinde peste acesta restul de crema.
  • Se da prajitura la frigider minim 8 ore inainte de a o taia.
  • Cand se serveste, Prajitura cu gem de capsuni si crema de ciocolata alba se decoreaza cu fulgi de migdale.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.