Negresa cu banane si capsuni

Negresa cu banane si capsuni este un desert exceptional foarte gustos, ce combina cu succes aroma a doua fructe. Este ideala atunci cand aveti banane foarte coapte si/sau capsuni de dimensiuni mici.

Negresa cu banane si capsuni


Ingrediente Negresa cu banane si capsuni:

  • 2 banane mari coapte bine
  • 300 g faina
  • 160 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta rom
  • 2 linguri pline cu cacao
  • 300 g capsuni mici

Preparare Negresa cu banane si capsuni:

  • Incalzim laptele si untul intr-o craticioara la foc mic, mixam usor pana cand untul se topeste complet, se ia craticioara de pe foc, se lasa sa se raceasca compozitia obtinuta.
  • Intre timp mixam bananele cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana cand obtinem o crema omogena.
  • Se adauga apoi compozitia de unt topit-lapte si esenta de rom.
  • Se adauga cacaua+faina+praful de copt, amestecate anterior intr-un alt castron.
  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin bezea tare, apoi se incorporeaza in castronul cu compozitia obtinuta anterior.
  • Se amesteca usor cu ajutorul unei spatule de jos in sus pana la incorporarea totala a bezelei.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Capsunile se curata, se spala, se sterg usor cu un prosop de hartie, se asaza uniform pe intraga suprafata a compozitiei din tava.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 165 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca complet Negresa cu banane si capsuni, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon42

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.