Briose cu mac si zmeura

8 Shares

Savuroasele Briose cu mac si zmeura se prepara foarte usor si sunt excelente pentru un mic dejun savuros, sau alaturi de o cana de ceai aromat.

briose cu mac si zmeura

Ingrediente Briose cu mac si zmeura:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • 12 fructe de zmeura

Preparare Briose cu mac si zmeura:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o bezea tare intr-un castron.
  • Intr-un alt castron mixati galbenusurile cu zaharul, uleiul si zaharul vanilat pana la omogenizare.
  • Crema de galbenusuri obtinuta se va adauga in 2-3 reprize in castronul cu bezea, incorporand-o usor cu ajutorul unei spatule.
  • Se adauga apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt, amestecand usor cu spatula pana la omogenizare.
  • In final se incorporeaza semintele de mac, se amesteca usor cu spatula.
  • Se pregateste o tava de briose cu 12 forme, punand hartie in acestea.
  • Fiecare forma se umple uniform (cca. 3/4 din inaltimea acesteia) cu compozitia obtinuta, apoi in fiecare forma se pune cate un fruct de zmeura.
  • Se da tava de briose cu mac si zmeura in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate tava din cuptor, se lasa briosele cu mac si zmeura sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.