Prajitura cu ciocolata si cocos

26 Shares

Prajitura cu ciocolata si cocos este un adevarat rasfat culinar. Iubitorii de cocos si cei de ciocolata vor fi foarte multumiti de acest desert exceptional.

Prajitura cu ciocolata si cocos

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si cocos:

Blat simplu:

  • 6 oua
  • 120 g faina
  • 40 g amidon
  • 140 g zahar

Blat cocos:

  • 200 g fulgi de cocos
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar

Crema de ciocolata:

  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 1/2 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 75 g zahar

Glazura de ciocolata:

  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri cacao

Preparare Prajitura cu ciocolata si cocos:

Blat simplu:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Adaugati zaharul in 2 reprize, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile, mixati la viteza mica cateva secunde, cat sa se incorporeze acestea in bezea.
  • Adaugati faina amestecata in prealabil cu amidonul, amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul copt se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate obtinandu-se astfel doua blaturi.

Blat de cocos:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
  • Adaugati zaharul mixati pana devine o bezea tare.
  • Adaugati fulgii de cocos in 2-3 reprize incorporandu-i cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute.
  • Lasati blatul de cocos sa se raceasca complet.

Crema de ciocolata:

  • Galbenusurile se amesteca amidonul, cacaua si cu 250 ml lapte intr-un castron.
  • Restul de lapte se pune intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul.
  • Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga in acesta compozitia de oua obtinuta anterior, se mixeaza continuu pana cand compozitia se ingroasa.
  • Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza pana devine ca o crema, apoi se adauga in acesta budinca de cacao racita, se mixeaza pana cand se obtine o crema omogena.

Glazura de ciocolata:

  • Mixati ingredientele la foc mic intr-o craticioara pana cand obtineti o glazura omogena (ingredientele nu trebuie sa fiarba).
  • Lasati glazura obtinuta sa se raceasca complet.

Asamblare Prajitura cu ciocolata si cocos:

  • Asazati unul din blaturile simple pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde jumatate din crema de ciocolata obtinuta.
  • Asezati blatul de cocos.
  • Intindeti restul de crema de ciocolata.
  • Asezati cel de-al doilea blat simplu.
  • Peste acesta se toarna uniform glazura de ciocolata.
  • Dati platoul cu Prajitura cu ciocolata si cocos la frigider minim 8 ore inainte de a o consuma.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.