Prajitura cu branza crema si banane
Prajitura cu branza crema si banane este un desert simplu, delicat, usor de preparat. Blatul fraged cu banane este completat perfect de topping-ul cu aroma de lamaie, alcatuind un desert fabulos.

Ingrediente Prajitura cu branza crema si banane:
Blat cu banane:
- 3 banane (cca. 250 g banane decojite)
- 2 linguri suc de lamaie
- 3 oua mari
- 120 g zahar
- 125 ml chefir/lapte batut
- 120 ml ulei
- 370 g faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite praf de copt
Topping cu crema de branza:
- 150 g branza crema Philadelphia
- 60 g unt moale
- 2 linguri suc de lamaie
- 40 g zahar pudra
- 1-2 linguri lapte (optional)
Preparare Prajitura cu branza crema si banane:
Blat cu banane:
- Intr-un castron amestecati faina cernuta cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
- Bananele se mixeaza intr-un blender pana devin ca un piure, se adauga apoi peste ele sucul de lamaie.
- Intr-un alt castron mixam ouale cu zaharul, piureul de banane, uleiul si laptele batut pana cand obtinem o compozitie omogena.
- Adaugati peste acestea ingredientele uscate amestecate la inceput, amestecati compozitia cu o spatula pana la omogenizare.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce se scoate din cuptor, blatul cu banane se lasa sa se raceasca complet, inainte de a-l decora cu topping-ul de crema de branza:
Topping cu crema de branza:
- Amestecati toate ingredientele (cu exceptia laptelui) cu ajutorul unui mixer pana cand obtineti o crema omogena.
- Daca compozitia este prea groasa se adauga 1-2 linguri lapte, daca este prea subtire se adauga 1-2 linguri zahar pudra.
- Decorati blatul cu banane cu compozitia obtinuta, dupa ce acesta s-a racit complet.
- Dati Prajitura cu branza crema si banane la frigider cateva ore, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us: