Cartofi cu maghiran

2 Shares

O mancare consistenta, realizata din doar cateva ingrediente, gustoasa si usor de gatit o obtineti preparand reteta: Cartofi  cu maghiran. Maghiranul si vinul alb sec ii confera acestui fel de mancare o savoare aparte.

Ingrediente Cartofi cu maghiran:

  • 1 kg cartofi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 pahar de vin alb sec

Preparare Cartofi cu maghiran:

  • Cartofii se curate de coaja, se spala, se taie in bucati.
  • Se pun  la fiert in apa cu sare timp de  15 minute (nu trebuie sa fie complet fierti), apoi se strecoara bine de apa.
  • Se  incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta.
  • Adaugati in tigaie cartofii fierti, strecurati de apa.
  • Condimentati cartofii cu sare, piper si maghiran, mixati usor ingredientele in tigaie.
  • Turnati vinul alb sec si lasati cartofii sa fiarba aproximativ 5 minute la foc mediu, acoperind tigaia cu un capac, amestecand din cand in cand.
  • Scoateti capacul, mixati usor ingredientele si mai lasati-le la foc mediu inca 3-4 minute pana cand cartofii se combina cu vinul alb sec si condimentele folosite.
  • Serviti calzi deliciosii cartofi  cu maghiran alaturi de o salata simpla sau ca si garnitura la o friptura din carne de pui ori de porc.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.