Tocana de porc cu ciuperci

2 Shares

Tocana de porc cu ciuperci este un preparat culinar perfect de iarna deoarece contine atat proteina animala cat si vegetala, deci este foarta satioasa. In plus ceapa, usturoiul si ardeii grasi, confera un gust sublim acestui fel de mancare usor de preparat.

Ingrediente Tocana de porc cu ciuperci:

  • 400 g pulpa porc taiata in bucati mari
  • 1 cutie mare ciuperci intregi
  • 2 ardei grasi rosii curatati de seminte, taiati in fasii
  • 5 cepe
  • 3 catei usturoi tocati fin
  • Sare
  • Piper
  • 1 cana supa (cea in care fierbe carnea)
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • Ulei

Preparare Tocana de porc cu ciuperci:

  • Carnea de porc se fierbe timp de 20 minute, apoi se taie in cubulete (se opreste o cana din supa in care a fiert).
  • Bucatelele de porc se calesc apoi 2-3 minute pe fiecare parte intr-o tigaie cu ulei incins, iar dupa aceea se scot pe o farfurie.
  • In aceeasi tigaie se caleste ceapa tocata impreuna cu usturoiul tocat fin si fasiile de ardei grasi timp de 7-8 minute, mixandu-le din cand in cand.
  • Se adauga ciupercile taiate pe jumatate, se lasa la foc mic 2-3 minute.
  • Pasta de tomate se mixeaza cu supa, apoi se toarna in tigaia cu legume.
  • Se adauga bucatile de carne de porc rumenite anterior, sare si piper.
  • Mixati si lasati ingredientele la foc mic inca 7-10 minute pentru a se combina aromele ingredientelor.
  • Tocana de porc cu ciuperci se serveste calda alaturi de mamaliga.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.