Prajitura cu crema de cocos si banane

14 Shares

Prajitura cu crema de cocos si banane este un desert foarte gustos ce combina cu succes mai multe ingrediente: fructe, ciocolata, cocos, frisca. Este perfecta atunci cand aveti musafiri sau cu ocazia diverselor sarbatori.

Prajitura cu crema de cocos si banane

Ingrediente Prajitura cu crema de cocos si banane:

Blat cu cacao:

  • 250 g unt/margarina
  • 5 oua
  • 3 linguri de cacao
  • 2 cani de faina
  • 1 1/4 cană zahăr
  • 7 linguri de apa
  • 1 lingurita praf de copt

Crema cu cocos si banane:

  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 3 banane mari
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite de gelatina
  • 100 g fulgi de nucă de cocos
  • 100 g ciocolata neagra
  • Sucul de la o lamaie

Decor:

  • 100 g fulgi de cocos prajiti usor intr-o tigaie

Preparare Prajitura cu crema de cocos si banane:

Blat de cacao:

  • Topiti untul/margarina, iar dupa de se raceste putin amestecati cu zaharul, cacaua si apa.
  • Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.
  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o bezea tare, apoi se adauga peste ingredientele mixate anterior, amestecand usor cu o spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava in care ati pus hartie de copt, de 25×35 cm.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul de cacao obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate, obtinandu-se doua blaturi de cacao.

Crema de cocos si banane:

  • Ciocolata se toaca foarte fin cu un cutit.
  • Bananele se decojesc, se taie in bucatele, se pun intr-un castron si se stropesc cu sucul de lamaie.
  • Gelatina se inmoaie 5 minute in apa rece, apoi se dizolva pe bain-marie.
  • Smantana pentru frisca rece se bate cu zaharul pudra, apoi se adauga in aceasta gelatina dizolvata, dupa ce s-a racit minim 5 minute.
  • Se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga bucatelele de banana, ciocolata tocata fin si fulgii de cocos, amestecandu-le usor cu o spatula.

Asamblare Prajitura cu crema de cocos si banane:

  • Unul din blaturile de cacao se asaza pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde jumatate din crema obtinuta, se niveleaza.
  • Se asaza cel de-al doilea blat, se intinde peste acesta restul de crema.
  • Deasupra se decoreaza cu fulgii de cocos prajiti usor intr-o tigaie.
  • Prajitura cu crema de cocos si banane se da la frigider minim 6 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.