Chec cu mac si ciocolata

0 Shares

Savurosul Chec cu mac si ciocolata este un desert aromat, usor de preparat. Blatul fin cu mult mac se combina perfect cu glazura de ciocolata.

Chec cu mac si ciocolata

Ingrediente Chec cu mac si ciocolata:

  • 300 g faina
  • 1 cana seminte mac
  • 1 cana lapte
  • 4 oua
  • 250 g unt moale
  • 250 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita esenta de migdale/vanilie
  • 150 g ciocolata cu lapte

Preparare Chec cu mac si ciocolata:

  • Galbenusurile se mixeaza cu untul moale pana se obtine o crema omogena pufoasa.
  • Se adauga laptele, esenta de migdale/vanilie, semintele de mac, faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana se obtine o bezea tare.
  • Aceasta se va adauga in 2 reprize peste ingredientele combinate anterior.
  • Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava mare de chec in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se lasa Checul cu mac si ciocolata sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu ciocolata cu lapte dizolva pe bain-marie.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.