Prajitura cu cocos cafea si ciocolata

4 Shares

Prajitura cu cocos cafea si ciocolata este un desert aromat, foarte gustos. Iubitorii de ciocolata o vor indragi imediat si o vor consuma alaturi de o cana de cafea concentrata.

Prajitura cu cocos cafea si ciocolata f


Ingrediente Prajitura cu cocos cafea si ciocolata:

Blat:

  • 320 g faina
  • 180 g zahar
  • 2 oua
  • 180 ml lapte
  • 4 linguri cacao
  • 150 g unt topit si racit
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Glazura cu cafea si ciocolata:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri cafea tare (se prepara o cafea concentrata din care luam 3 linguri)
  • 120 ml smantana pentru frisca
  • 30 g unt

Decor:

  • 100 g fulgi de cocos

Preparare Prajitura cu cocos cafea si ciocolata:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtineti o crema omogena pufoasa.
  • Adaugati laptele si untul topit racit.
  • Incorporati in final faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaua, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Glazura cu cafea si ciocolata:

  • Smantana pentru frisca se pune impreuna cu cafeaua lichida intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Cand incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se adauga ciocolata neagra rupta in bucatele si untul.
  • Se mixeaza continuu pana cand aceastea se topesc (daca este nevoie se mai pune putin pe foc pt. a se topi complet).
  • Glazura cu cafea si ciocolata obtinuta se toarna apoi uniform peste blatul racit complet, iar deasupra se decoreaza cu fulgii de cocos.
  • Se lasa ca glazura sa se inchege si sa se raceasca, apoi Prajitura cu cocos cafea si ciocolata se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.