Cartofi prajiti cu rozmarin si boia

3 Shares

O cina rapida satioasa o obtineti preparand deliciosii Cartofi prajiti cu rozmarin si boia. Partial fierti, partial prajiti, acesti cartofi au un gust senzational, pe care si cei mai mofturosi il vor aprecia.

Cartofi prajiti cu rozmarin si boia


Ingrediente Cartofi prajiti cu rozmarin si boia:

  • 1 kg cartofi
  • 2-3 ramurele proaspete de rozmarin (frunzulitele de pe acestea)
  • 1/2 lingurita Boia dulce
  • Sare
  • Piper
  • 2-3 linguri ulei

Preparare Cartofi prajiti cu rozmarin si boia:

  • Cartofii se fierb in coaja cca. 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca, se curata de coaja, se taie in felii.
  • Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul, se adauga feliile de cartofi partial fierti si se prajesc cca. 5 minute pe fiecare parte pana cand devin aurii, devenind fragezi la interior si crocanti la exterior.
  • Se adauga apoi frunzulitele de rozmarin, boiaua dulce, sarea, piperul, se amesteca usor ingredientele, apoi se inchide focul.
  • Cartofi prajiti cu rozmarin si boia se consuma calzi alaturi de o friptura preparata la gratar/cuptor, sau ca atare cu sos de usturoi ori langa o salata verde.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.