Tort cu blat de cacao crema cu mascarpone si visine

6 Shares

Savurosul Tort cu blat de cacao crema cu mascarpone si visine este desertul perfect la orice aniversare din viata noastra. Blatul fin de cacao combinat cu crema de mascarpone, visine si fulgii de migdale alcatuiesc un tort excelent.

Ingrediente Tort cu blat de cacao crema cu mascarpone si visine:

Blat:

  • 135 g faina
  • 2 linguri cu varf amidon
  • 100 g unt
  • 90 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 3 linguri visinata
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 2 lingurite praf de copt

Crema cu mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita esenta de migdale

Alte ingrediente:

  • 150 – 180 g visine din visinata
  • 60 g fulgi de migdale

Preparare Tort cu blat de cacao crema cu mascarpone si visine:

Blat:

  • Faina se cerne impreuna cu amidonul si cacaua.
  • Adaugati praful de copt, amestecati pana la omogenizare.
  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana cand devin o bezea tare.
  • Untul se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga apoi galbenusurile pe rand, se mixeaza pana cand se obtine o crema omogena pufoasa.
  • In compozitia obtinuta se adauga mixul de faina-amidon-cacao-praf de copt, visinata si sucul de lamaie.
  • Se amesteca bine ingredientele, iar in final se incorporeaza treptat albusele batute, cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu pereti detasabili cu diametrul de 18 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Tava se da in cuptorul incins la 160 grade celsius cca. 30-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Fulgii de migdale se prajesc cateva minute intr-o tigaie antiaderenta pana se rumenesc usor, amestecandu-i continuu.
  • Visinile din visinata se scurg bine de lichid.

Crema cu mascarpone si frisca:

  • Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pana devine o frisca consistenta.
  • Se adauga branza mascarpone si esenta de migdale, se mixeaza pana la omogenizare.

Asamblare Tort cu blat de cacao crema cu mascarpone si visine:

  • Blatul racit complet se taie astfel incat sa se obtina 4 felii egale de blat.
  • Resturile ramase din timpul taierii se faramiteaza si se vor folosi mai tarziu la decorarea tortului.
  • Asezati una din feliile de blat pe un platou de tort.
  • Insiropati-o cu 3 lingurite de visinata.
  • Intindeti 1/4 din crema de frisca si mascarpone obtinuta.
  • Deasupra presarati uniform 3 linguri de fulgi de migdale.
  • Asezati alta felie de blat peste fulgii de migdale.
  • Insiropati-o cu 3 lingurite de visinata.
  • Intindeti 1/4 din crema de frisca si mascarpone obtinuta.
  • Peste aceasta aranjati uniform visinile scurse din visinata.
  • Se asaza cel de-a treia foaie de blat si se repeta pasii de la prima foaie de blat (insiropare cu 3 lingurite de visinata, 1/4 crema, 3 linguri fulgi de migdale).
  • Se asaza ultima foaie de blat (aceasta nu se insiropeaza).
  • Se imbraca tortul cu restul de crema, pe margini se presara firimiturile ramase din blat, iar deasupra se decoreaza cu fulgii de migdale ramasi.
  • Tortul cu blat de cacao crema cu mascarpone si visine se lasa la frigider minim 8 ore inainte de a-l taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.