Prajitura cu ciocolata alba si neagra

3 Shares

Prajitura cu ciocolata alba si neagra este un desert excelent foarte cremos. Iubitorii de ciocolata vor adora aceasta prajitura savuroasa.

Prajitura cu ciocolata alba si neagra

Ingrediente Prajitura cu ciocolata alba si neagra:

Blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 1/2 linguri faina
  • 1 lingurita ulei
  • 1 varf cutit praf de copt

Crema de ciocolata alba:

  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g ciocolata alba
  • 100 g unt moale

Crema de ciocolata neagra:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata neagra (70% cacao)

Decor:

  • Fulgi de migdale/ Ciocolata alba

Preparare Prajitura cu ciocolata alba si neagra:

Blat:

  • Mixati albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile si uleiul, amestecand scurt la viteza mica a mixerului, iar in final incorporati faina cernuta si praful de copt, cu ajutorul unei spatule.
  • Amestecati usor ingredientele pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×20 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul scos din cuptor se lasa sa se raceasca complet, apoi se asaza pe un platou de prajituri.

Crema de ciocolata alba:

  • Jumatete din lapte se pune intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul.
  • Restul de lapte se amesteca cu faina intr-un bol pana cand amestecul obtinut nu mai are cocoloase.
  • Cand laptele de pe foc incepe sa fiarba se adauga in acesta faina dizolvata anterior in lapte si se mixeaza continuu pana cand crema incepe sa se ingroase.
  • Se adauga apoi ciocolata alba rupta in bucatele, se amesteca in continuare pana cand ciocolata alba se topeste si crema devine destul de groasa.
  • Se ia craticioara de pe foc si se lasa compozitia sa se raceasca.
  • Untul moale se mixeaza pana devine ca o spuma, apoi se adauga in acesta, in 2-3 reprize, crema de ciocolata alba racita.
  • Crema obtinuta se intinde uniform peste blatul complet racit asezat pe un platou, si se da prajitura la frigider. Intre timp, se prepara crema de ciocolata neagra:
  • Smantana pentru frisca se incalzeste intr-o craticioata la foc mic.
  • Ciocolata neagra rupta in bucatele se pune in smantana incalzita, se amesteca continuu cu ajutorul unei spatule pana cand ciocolata se dizolva si se omogenizeaza cu smantana.
  • Se ia cratita de pe foc si se asteapta sa se raceasca compozitiacomplet, apoi crema de ciocolata obtinuta se mixeaza 2-3 minute cu mixerul pentru a deveni mai pufoasa.
  • Se va intinde apoi peste crema de ciocolata alba .
  • Deasupra se decoreaza cu fulgi de migdale/ciocolata alba.
  • Prajitura cu ciocolata alba si neagra se da din nou la frigider minim 8 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.