Paste la cuptor cu 3 tipuri de branza si spanac

3 Shares

O cina rapida o puteti obtine incercand reteta: Paste la cuptor cu 3 tipuri de branza si spanac. Se prepara foarte usor, este foarte gustoasa si consistenta.

Ingrediente Paste la cuptor cu 3 tipuri de branza si spanac:

  • 500 g paste rigatoni
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300 g spanac congelat (il lasati sa se decongeleze)
  • 500 g branza riccota
  • 5 linguri parmezan ras
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 150 g branza Emmentaler rasa
  • Sare
  • Piper

Preparare Paste la cuptor cu 3 tipuri de branza si spanac:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade celsius.
  • Ungeti cu putin ulei o tava Jena.
  • Fierbeti pastele rigatoni conform instructiunilor de pe ambalaj, clatiti-le apoi in apa rece si strecurati-le.
  • Puneti pastele rigatoni in tava Jena pregatita anterior si amestecati-le cu o lingura ulei de masline.
  • Intre timp, scurgeti bine de apa spanacul decongelat,  puneti-l intr-un blender si mixati-l impreuna cu branza ricotta, 3 linguri parmezan ras, nucsoara, sarea, piperul, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati apoi jumatate din cantitatea de branza emmentaler rasa.
  • Incorporati mixul de spanac si branzeturi in pastele rigatoni asezate in vasul Jena, amestecand usor cu o spatula.
  • Deasupra garnisiti cu restul de parmezan si branza emmentaler, apoi stropiti cu cele 2 linguri de ulei de masline ramase intreaga suprafata a tavii.
  • Dati tava in cuptorul incins timp de 20-25 de minute.
  • Pastele la cuptor cu 3 tipuri de branza si spanac se servesc calde.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.