Cartofi cu patru tipuri de branza si spanac

3 Shares

O cina copioasa, savuroasa si mai ales foarte aromata, o obtineti preparand deliciosii Cartofi cu patru tipuri de branza si spanac. Puteti sa-i serviti ca atare sau langa o friptura de pui preparata la gratar.

Cartofi cu patru tipuri de branza si spanac

Ingrediente Cartofi cu patru tipuri de branza si spanac:

• 1 kg cartofi
• 300 g spanac proaspat
• 1 ceapa mare taiata cubulete
• 2 catei usturoi pisati
• 1/4 lingurita nucsoara
• 1 lingurita oregano
• 4 oua batute
• 250 g branza ricotta
• 250 g branza feta
• 100 g smantana grasime 20%
• 100 g branza crema
• 50 g branza cheddar rasa
• Sare
• Piper
• Ulei malsine
• Unt

Preparare Cartofi cu patru tipuri de branza si spanac:

• Curatati cartofii de coaja, spalati-i, taiati-i in felii de cca 3 mm.
• Fierbeti feliile de cartofi timp de 6-7 minute, apoi strecurati-le si lasati-le sa se raceasca.
• Spanacul se curata, se fierbe cateva minute pana cand se inmoaie, apoi se strecoara si toaca (nu foarte marunt).
• Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie.
• Caliti ceapa taiata cubulete timp de 3-4 minute, apoi adaugati usturoiul pisat si smantana.
• Mixati, apoi adaugati spanacul tocat si ouale batute.
• Incorporati in compozitie jumatate din branza ricotta si jumatate din branza feta.
• Condimentati cu piper si nucsoara.
• Restul de branza feta se combina cu restul de ricotta si cu branza crema, separat, intr-un castron.
• Ungeti cun unt o tava Jena de 20×30 cm.
• Condimentati feliile de cartofi cu sare si piper si asezati jumatate din acestia pe fundul tavii Jena.
• Peste feliile de cartofi puneti umplutura de spanac+oua+branzeturi, nivelati.
• Deasupra compozitiei de spanac se pune mixul de feta+ricotta+branza crema, din castron.
• Condimentati cu jumatate din cantitatea de oregano.
• Deasupra asezati restul cartofilor, condimentati-i cu restul de oregano.
• Presarati deasupra branza cheddar rasa si stropiti din loc in loc cu ulei de masline.
• Dati tava cu Cartofi cu patru tipuri de branza si spanac in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 25-30 minute.
• Serviti-i calzi si garnisiti-i cu ceapa verde tocata marunt si frunzulite de busuioc.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.