Prajitura frageda cu nuci

4 Shares

Daca aveti prea multe nuci si nu stiti ce sa mai faceti cu ele, incercati Prajitura frageda cu nuci.
Este un desert cremos  de toamna exceptional, ce se prepara foarte usor.

Ingrediente Prajitura frageda cu nuci:

Foi cu nuca:

  • 750 g faina
  • 200 g nuci macinate
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 2 lingurite biscarbonat de sodiu
  • 3 linguri miere

Crema de nuci:

  • 300 g nuci macinate
  • 700 ml smantana pentru frisca
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat

Topping:

  • 150 g ciocolata neagra
  • 2 linguri ulei

Preparare Prajitura frageda cu nuci:

Foi:

  • Amestecati ingredientele pentru foi, apoi framantati-le pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Compozitia se imparte in 4 parti egale.
  • Din bucatile de aluat vom intinde 4 foi, cu grosimea de cca. 3-4 mm, de dimensiunile tavii de copt.
  • Foile se coc separat pe spatele unei tavi de copt 25×35 cm (pe care ati presarat putina faina), timp de 6-7 minute fiecare, in cuptorul praincalzit la 180 grade celsius.
  • Foile cu nuci se lasa sa se raceasca complet, apoi se umplu cu crema de nuci.

Crema de nuci:

  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul, zaharul vanilat si nucile macinate pana obtineti o crema omogena.

Topping:

  • Ciocolata neagra se topeste pe bain-marie impreuna cu cele 2 linguri de ulei.

Asamblare Prajitura frageda cu nuci:

  • Asezati una din cele 4 foi de nuca obtinute pe un platou de prajituri.
  • Peste aceasta se intinde 1/3 din crema de nuci obtinuta.
  • Se repeta procedeul de inca doua ori (foaie-crema; foaie-crema).
  • Peste ultimul strat de crema de intinde ultima foaie cu nuca peste care se toarna uniform glazura de ciocolata.
  • Prajitura frageda cu nuci se lasa la frigider minim 8 ore pentru a se inmuia, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.