Prajitura cu crema de vanilie si ananas

25 Shares

Blat simplu, crema de galbenusuri, fructe din compot, frisca, putina ciocolata, sunt atuurile unei delicatese culinare: Prajitura cu crema de vanilie si ananas. Este una din acele prajituri ce se prepara usor si se termina repede !

Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie si ananas:

Crusta:

  • 120 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 65 g unt rece taiat in bucati
  • 30 ml apa rece

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g unt moale

Alte ingrediente:

  • 1 cutie compot ananas (bucatile din aceasta taiate cuburi scurse bine de zeama din compot)
  • 250 ml frisca

Glazura:

  • 30 g ciocolata
  • Putin ulei

Preparare Prajitura cu crema de vanilie si ananas:

Crusta:

  • Intr-un castron amestecati faina cu sarea, apoi adaugati untul rece taiat bucatele.
  • Mixati bine ingredientele pana cand obtineti un aluat sfaramicios, apoi adaugati putin cate putin apa, pana cand aluatul incepe sa se lege.
  • Intindeti aluatul obtinut intr-o foaie de cca. 3-4 mm grosime, apoi asezati-l intr-o tava de 20×30 cm.
  • Lasati aluatul din tava la frigider in jur de 30 de minute.
  • Dupa ce-l scoateti din frigider, intepati aluatul din loc in loc cu o furculita, deasupra acestuia se asaza o foaie de copt, iar peste foaie se pun boabe de fasole sau de naut (pentru a preveni umflarea aluatului la coacere).
  • Dati tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius timp de 12 minute, scoateti crusta, luati de pe aceasta boabele de fasole/naut si foaia de copt, apoi mai lasati-o in cuptor inca 8 – 10 minute, sau pana cand crusta se rumeneste.

Crema de vanilie:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se dilueaza cu laptele si se adauga faina.
  • Compozitia obtinuta se transfera intr-o craticioara antiaderenta la foc mic (sau pe bain-marie).
  • Se mixeaza continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia apoi de pe foc, se lasa sa se raceasca punand o folie alimentara de plastic direct peste ea, apoi se mixeaza cu untul moale.

Asamblare Prajitura cu crema de vanilie si ananas:

  • Crema de vanilie se intinde pe blatul complet racit.
  • Peste aceasta aranjati bucatile de ananas scurse bine de zeama din compot.
  • Decorati cu frisca, iar peste aceasta „stropiti” cu ciocolata topita impreuna cu uleiul.
  • Prajitura cu crema de vanilie si ananas se lasa la frigider minim 4-5 ore, apoi se taie.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.