Gogosele cu ricotta

3 Shares

Apetisantele Gogosele cu ricotta se prepara rapid si sunt foarte gustoase. Din ingredientele de mai jos se obtin cca. 25-30 de gogosele in functie de marimea pe care le-o dati.

Gogosele cu ricotta

Ingrediente Gogosele cu ricotta:

  • 110 g faina
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Un praf de sare
  • 3 oua
  • 40 g zahar pudra
  • 250 g branza ricotta
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Zahar pudra pentru decor
  • 150-200 ml Ulei pentru prajit

Preparare Gogosele cu ricotta:

  • Faina se cerne impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se adauga praful de sare.
  • Intr-un alt castron se mixeaza ouale cu zaharul pudra pana cand obtineti o compozitie pufoasa omogena.
  • Se adauga branza ricotta si esenta de vanilie, se mixeaza scurt pana cand se combina ingredienele.
  • In final se incorporeaza faina, praful de copt si bicarbonatul, amestecand usor compozitia cu ajutorul unei spatule.
  • Uleiul se pune intr-o craticioara antiaderenta adanca si se lasa sa se incinga bine la foc mediu.
  • Luati compozitie intr-o lingurita si puneti aluatul in uleiul incins.
  • Gogoselele cu ricotta se rumenesc la foc mic cca. 1-2 minute pe fiecare parte, apoi se scot cu ajutorul unei palete si se asaza pe un platou pe care ati pus hartie prosop, pentru a mai absorbi din grasime.
  • Gogoselele cu ricotta se decoreaza apoi cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.