Gogosele cu ricotta
Apetisantele Gogosele cu ricotta se prepara rapid si sunt foarte gustoase. Din ingredientele de mai jos se obtin cca. 25-30 de gogosele in functie de marimea pe care le-o dati.
Ingrediente Gogosele cu ricotta:
- 110 g faina
- 3/4 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare
- 3 oua
- 40 g zahar pudra
- 250 g branza ricotta
- 1 lingurita esenta de vanilie
- Zahar pudra pentru decor
- 150-200 ml Ulei pentru prajit
Preparare Gogosele cu ricotta:
- Faina se cerne impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se adauga praful de sare.
- Intr-un alt castron se mixeaza ouale cu zaharul pudra pana cand obtineti o compozitie pufoasa omogena.
- Se adauga branza ricotta si esenta de vanilie, se mixeaza scurt pana cand se combina ingredienele.
- In final se incorporeaza faina, praful de copt si bicarbonatul, amestecand usor compozitia cu ajutorul unei spatule.
- Uleiul se pune intr-o craticioara antiaderenta adanca si se lasa sa se incinga bine la foc mediu.
- Luati compozitie intr-o lingurita si puneti aluatul in uleiul incins.
- Gogoselele cu ricotta se rumenesc la foc mic cca. 1-2 minute pe fiecare parte, apoi se scot cu ajutorul unei palete si se asaza pe un platou pe care ati pus hartie prosop, pentru a mai absorbi din grasime.
- Gogoselele cu ricotta se decoreaza apoi cu zahar pudra.
Please follow and like us: