Cheesecake cu cocos si afine

4 Shares

Delicatul Cheesecake cu cocos si afine este un desert aromat, foarte usor de preparat.

Ingrediente Cheesecake cu cocos si afine:
Blat:

  • 200 g biscuiti simpli
  • 100 g unt topit racit

Umplutura de branza:

  • 700 g branza de vaci pentru prajituri
  • 4 oua
  • 1 plic praf de budinca cu gust de cocos
  • 4 linguri lapte
  • 60 g unt topit racit
  • 5 linguri zahar
  • 100 g afine

Topping:

  • 2 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri fulgi de cocos

Preparare Cheesecake cu cocos si afine:

Blat:

  • Biscutiii se rup in bucatele, apoi se pun in blender sau in robotul de bucatarie si se maruntesc cat mai fin.
  • Se pun apoi intr-un castron si se amesteca cu untul topit pana la omogenizare.
  • Amestecul obtinut se pune (se preseaza cu ajutorul unei linguri) intr-o tava cu pereti detasabili de 24×24 cm si se da tava la rece cca. 30 minute.
  • Intre timp se pregateste umplutura de branza:

Umplutura de branza:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Se adauga branza de vaci, praful de la budinca de cocos, untul topit si racit, laptele.
  • Se mixeaza ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
  • Intindeti uniform 1/2 din compozitia obtinuta peste blatul de biscuiti, ce a stat la rece 30 de minute.
  • Aranjati afinele uniform peste stratul de branza.
  • Intindeti restul compozitiei de branza peste afine.

Topping:

  • Amestecati intr-un castron ingredientele pentru topping, apoi presarati compozitia obtinuta uniform peste ultimul strat de branza.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 50 minute.
  • Cheesecake-ul cu cocos si afine se lasa sa se raceasca in interiorul cuptorului dupa ce este gata (se opreste cuptorul).
  • Dupa ce s-a racit complet, se scoate din tava cu pereti detasabili si se poate servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.