Cheesecake cu cocos si afine
Delicatul Cheesecake cu cocos si afine este un desert aromat, foarte usor de preparat.
Ingrediente Cheesecake cu cocos si afine:
Blat:
- 200 g biscuiti simpli
- 100 g unt topit racit
Umplutura de branza:
- 700 g branza de vaci pentru prajituri
- 4 oua
- 1 plic praf de budinca cu gust de cocos
- 4 linguri lapte
- 60 g unt topit racit
- 5 linguri zahar
- 100 g afine
Topping:
- 2 linguri faina
- 3 linguri zahar
- 3 linguri unt
- 2 linguri fulgi de cocos
Preparare Cheesecake cu cocos si afine:
Blat:
- Biscutiii se rup in bucatele, apoi se pun in blender sau in robotul de bucatarie si se maruntesc cat mai fin.
- Se pun apoi intr-un castron si se amesteca cu untul topit pana la omogenizare.
- Amestecul obtinut se pune (se preseaza cu ajutorul unei linguri) intr-o tava cu pereti detasabili de 24×24 cm si se da tava la rece cca. 30 minute.
- Intre timp se pregateste umplutura de branza:
Umplutura de branza:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Se adauga branza de vaci, praful de la budinca de cocos, untul topit si racit, laptele.
- Se mixeaza ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
- Intindeti uniform 1/2 din compozitia obtinuta peste blatul de biscuiti, ce a stat la rece 30 de minute.
- Aranjati afinele uniform peste stratul de branza.
- Intindeti restul compozitiei de branza peste afine.
Topping:
- Amestecati intr-un castron ingredientele pentru topping, apoi presarati compozitia obtinuta uniform peste ultimul strat de branza.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 50 minute.
- Cheesecake-ul cu cocos si afine se lasa sa se raceasca in interiorul cuptorului dupa ce este gata (se opreste cuptorul).
- Dupa ce s-a racit complet, se scoate din tava cu pereti detasabili si se poate servi.
Please follow and like us: