Chec cu banane si scortisoara

8 Shares

Deliciosul Chec cu banane si scortisoara este foarte aromat si usor de facut. Este ideal de preparat atunci cand ramaneti cu banane foarte coapte pe care doriti sa le utilizati intr-un mod rapid si eficient.

Ingrediente Chec cu banane si scortisoara:

  • 100 g unt topit si racit
  • 2 oua
  • 175 g zahar alb
  • 50 g zahar brun
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30 g migdale tocate marunt
  • 250 ml smantana (12% sau 18%)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 250 g banane bine coapte (cca. 2 banane medii)

Preparare Chec cu banane si scortisoara:

  • Intr-un castronel se mixeaza zaharul brun cu migdalele taiate marunt.
  • Intr-un castron mare se amesteca smantana cu bicarbonatul se sodiu si se lasa sa „stea” timp de 5 minute.
  • Dupa ce au trecut cele 5 minute se adauga in castron untul topit – racit, zaharul alb si ouale batute.
  • Se mixeaza ingredientele pana la omogenizare.
  • Intr-un alt castron se amesteca faina cu praful de copt si scortisoara.
  • Adaugati in 2-3 reprize ingredientele uscate (faina-praf copt-scortisoara) in castronul cu ingredientele umede (smantana-unt-oua).
  • In final se adauga bananele zdrobite usor cu o furculita.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare ingredientelor.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava mare de chec, in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra se presara uniform, pe toata suprafata, amestecul preparat anterior din zahar brun si migdale tocate marunt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius ccca. 45-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Checul cu banane si scortisoara se scoate apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.