Tort de ciocolata fara faina cu banane si gem de zmeura

7 Shares

Deliciosul Tort de ciocolata fara faina cu banane si gem de zmeura se prepara foarte usor si este nemaipomenit de gustos.

Ingrediente Tort de ciocolata fara faina cu banane si gem de zmeura:

  • 125 g ciocolata neagra (minim 70% cacao)
  • 1 lingura lichior de portocale (optional)
  • 60 g unt
  • 3 oua ( 1 ou intreg, 2 oua separate: 2 albusuri, 2 galbenusuri)
  • 85 g zahar

Alte ingrediente:

  • 1 banana
  • 2 linguri gem de zmeura
  • 275 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura cacao pudra

Preparare Tort de ciocolata fara faina cu banane si gem de zmeura:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu untul pe bain-marie.
  • Intr-un castron bateti 2 albusuri cu 50 g zahar pana obtineti o bezea tare.
  • Oul intreg impreuna cu cele 2 galbenusuri se mixeaza cu restul de zahar – 35 g, intr-un alt castron, pana cand obtineti o crema spumoasa.
  • Se adauga compozitia de ciocolata – unt topit si lichiorul de portocale.
  • In final se incorporeaza bezeaua cu ajutorul unei spatule, amestecand usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm, cu inel detasabil, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute.
  • Lasati tortul de ciocolata sa se raceasca complet, apoi scoateti-i inelul detasabil, luati tortul si asezati-l cu grija pe un platou.
  • Pe tortul racit intindem gemul de zmeura, apoi asezam peste acesta banana taiata in felii subtiti.
  • Deasupra se intinde frisca ( bateti smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana obtineti o frisca ferma).
  • Decorati cu cacaua pudra cernuta peste frisca.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.