Prajitura cu zmeura mar si cocos
Prajitura cu zmeura si cocos este un desert delicios, aromat, umed, usor de preparat. Cana folosita = 250 ml.
Ingrediente Prajitura cu zmeura si cocos:
- 1 1/2 cana faina
- 2 oua
- 1/2 cana zahar
- 3/4 cana lapte batut/chefir
- 1 lingura smantana grasime 16%
- 70 unt topit si racit
- 3 linguri fulgi de cocos
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- 1 cana zmeura proaspata sau congelata
- 1 mar decojit taiat cubulete
- Un praf de sare
Preparare Prajitura cu zmeura si cocos:
- Mixati ouale cu praful de sare si zaharul pana cand obtineti o compozitie omogena pufoasa (cca. 5 minute).
- Adaugati untul topit racit, laptele batut, smantana si esenta de vanilie.
- Faina se amesteca cu praful de copt si fulgii de cocos intr-un alt castron, apoi se incorporeaza treptat in castronul cu ingredientele mixate anterior.
- Se adauga bucatelele de mere, apoi se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
- Asezati zmeura deasupra din loc in loc impingandu-o usor in aluat (daca folositi zmeura congelata nu o decongeati).
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu zmeura si cocos se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra.