Paleuri umplute cu Nutella

3 Shares

Delicioasele Paleuri umplute cu Nutella sunt un desert fraged ce se prepara foarte usor. Crema de frisca si Nutella, transforma niste fursecuri banale, intr-un dulce grozav.

Ingrediente Paleuri umplute cu Nutella :

Fursecuri:

  • 200 grame unt fara sare la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 300 grame faina
  • 200 grame zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri Nutella
  • 1 lingura gelatina

Décor:

  • Cateva bucatele de ciocolata

Preparare Paleuri umplute cu Nutella :

Fursecuri:

  • Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o crema omogena.
  • Se incorporeaza pe rand ouale, apoi zaharul vanilat.
  • Se adauga treptat faina mixata cu praful de copt.
  • Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
  • Cu ajutorul unui pos cu varf rotund, in care punem compozitia obtinuta, asezam in tava (in care am pus hartie de copt), compozitia sub forma unor buline cu diametru de cca. 2 cm, la distanta de minim 1 cm unele de altele.
  • Tava se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 10-15 minute, sau pana cand marginea fursecurilor este usor rumenita.
  • Dupa ce fursecurile se racesc complet, se umplu 2 cate 2 cu crema de frisca si Nutella.

Crema:

  • Gelatina se pune la inmuiat in 2-3 linguri apa, timp de 5-7 minute, apoi se dizolva pe bain-marie.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza pana se intareste, apoi se incorporeaza in aceasta Nutella si gelatina dizolvata (se lasa sa se raceasca 4-5 minute).
  • Se mixeaza pana se obtine o crema omogena.
  • Se lasa la congelator 10-12 minute pentru a se intari, inainte de a umple fursecurile.

Décor:

  • Topiti ciocolata pe bain-marie, apoi glazurati cu aceasta paleurile umplute cu Nutella.
  • Dati paleurile la frigider cateva ore inainte de a le consuma, pentru a fi mai fragede.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.