Paleuri umplute cu Nutella
Delicioasele Paleuri umplute cu Nutella sunt un desert fraged ce se prepara foarte usor. Crema de frisca si Nutella, transforma niste fursecuri banale, intr-un dulce grozav.
Ingrediente Paleuri umplute cu Nutella :
Fursecuri:
- 200 grame unt fara sare la temperatura camerei
- 4 oua
- 300 grame faina
- 200 grame zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 plic praf de copt
Crema:
- 250 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri Nutella
- 1 lingura gelatina
Décor:
- Cateva bucatele de ciocolata
Preparare Paleuri umplute cu Nutella :
Fursecuri:
- Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana se obtine o crema omogena.
- Se incorporeaza pe rand ouale, apoi zaharul vanilat.
- Se adauga treptat faina mixata cu praful de copt.
- Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
- Cu ajutorul unui pos cu varf rotund, in care punem compozitia obtinuta, asezam in tava (in care am pus hartie de copt), compozitia sub forma unor buline cu diametru de cca. 2 cm, la distanta de minim 1 cm unele de altele.
- Tava se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 10-15 minute, sau pana cand marginea fursecurilor este usor rumenita.
- Dupa ce fursecurile se racesc complet, se umplu 2 cate 2 cu crema de frisca si Nutella.
Crema:
- Gelatina se pune la inmuiat in 2-3 linguri apa, timp de 5-7 minute, apoi se dizolva pe bain-marie.
- Smantana pentru frisca se mixeaza pana se intareste, apoi se incorporeaza in aceasta Nutella si gelatina dizolvata (se lasa sa se raceasca 4-5 minute).
- Se mixeaza pana se obtine o crema omogena.
- Se lasa la congelator 10-12 minute pentru a se intari, inainte de a umple fursecurile.
Décor:
- Topiti ciocolata pe bain-marie, apoi glazurati cu aceasta paleurile umplute cu Nutella.
- Dati paleurile la frigider cateva ore inainte de a le consuma, pentru a fi mai fragede.