Dovlecei umpluti cu carne de pui si feta

4 Shares

Un pranz excelent, usor de facut, il obtineti preparand delicatii Dovlecei umpluti cu carne de pui si feta.

Ingrediente Dovlecei umpluti cu carne de pui si feta:

  • 2 -3 dovlecei/zucchini
  • 200 g pulpe pui dezosate fara piele
  • 100 g branza feta
  • 1 cutie rosii maruntite in sos de rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • Piper
  • Oregano uscat

Preparare Dovlecei umpluti cu carne de pui si feta:

  • Spalati dovleceii, taiati capetele acestora, apoi taiati-i pe jumatate in lungime.
  • Cu ajutorul unei lingurite scobiti miezul acestora.
  • Carnea cruda de pui taiata bucatele impreuna cu branza feta taiata cubulete si se toaca intr-un robot de bucatarie multifunctional.
  • In compozitia omogena obtinuta se adauga patrunjelul spalat si tocat grosier, rosiile din conserva, piperul, se mixeaza pana la omogenizare.
  • Umpleti jumatatile de dovlecei scobiti anterior cu compozitia obtinuta.
  • Nivelati cu un cutit sau cu dosul unei linguri umplutura dovleceilor si asezati-i in tava Jena unsa cu putin ulei.
  • Adaugati  apa in tava, apoi puneti dovleceii umpluti cu carne de pui si feta in cuptorul incins la 180 de grade celsius, timp de 45 de minute sau pana se rumenesc.
  • Dupa ce sunt gata, lasati Dovleceii umpluti cu carne de pui si feta 5 minute sa se raceasa, apoi serviti-i garnisiti cu putina branza feta rasa si oregano uscat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.