Prajitura cu zmeura si mascarpone

9 Shares

Prajitura cu zmeura si mascarpone este un desert delicat, aromat, foarte usor de preparat. Blatul fin tip pandispan combinat cu gemul acrisor de zmeura si crema de mascarpone, creeaza o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu zmeura si mascarpone:

Blat:

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 lingurita praf de copt

Crema de zmeura si mascarpone:

  • 500 g mascarpone rece
  • 200 g gem de zmeura rece

Alte ingrediente:

  • 100 g gem zmeura

Decor:

  • Zmeura proaspata
  • Zahar pudra

Preparare Prajitura cu zmeura si mascarpone:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina + amidonul + praful de copt cernute.
  • Amestecati usor cu spatula pana cand se incorporeaza ingredientele solide.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 20×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Crema de zmeura si mascarpone:

  • Mixati branza mascarpone cu gemul de zmeura pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu zmeura si mascarpone:

  • Pe blatul racit se intind uniform cele 100 g gem de zmeura.
  • Deasupra se intinde crema de mascarpone si zmeura obtinuta anterior.
  • Decorati cu zmeura proaspata si zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.