Prajitura cu prune si banane

4 Shares

Prajitura cu prune si banane este un desert aromat ce imbina cu succes doua fructe aparent razlete. Se prepara usor, este foarte frageda si se termina foarte repede !

Ingrediente Prajitura cu prune si banane:

  • 320 g faina
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • 300 g banane decojite (cca 2 banane)
  • 500 g prune
  • 1 praf de sare

Preparare Prajitura cu prune si banane:

  • Mixati ouale cu zaharul, zaharul vanilat si cu praful de sare pana cand acestea devin ca o spuma si isi tripleaza volumul (8-10 minute).
  • Intr-un alt castron amestecati faina cernuta cu praful de copt.
  • Bananele decojite se pun intr-un blender si se mixeaza cateva secunde pana devin un piure.
  • Adaugati in compozitia de oua, faina+praful de copt, piureul de banane si uleiul.
  • Mixati ingredientele pana la omogenizare.
  • Prunele se spala, li se scot samburii, se taie pe sfert si se incorporeaza in compozitia obtinuta anterior.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm, cu inel detasabil.
  • Turnati compozitia in tava.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-55 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce s-a copt, Prajitura cu prune si banane se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca complet, se scoate inelul detasabil si se decoreaza cu zahar pudra sau ciocolata topita.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.