Prajitura cu prune mar si bezea

3 Shares

Prajitura cu prune mar si bezea este un desert fin, zemos, foarte savuros. Blatul preparat cu miere in loc de zahar este foarte fraged si se combina perfect cu fructele suculente si cu bezeaua delicata.

Ingrediente Prajitura cu prune mar si bezea:

Blat:

  • 350 g faina
  • 200 g unt
  • 90 g miere lichida
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura:

  • 500 g prune
  • 1 mar
  • 2-3 linguri amidon

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 120 g zahar

Preparare Prajitura cu prune mar si bezea:

Umplutura:

  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se rup in jumatate.
  • Marul se spala, se curata de coaja, se taie in cubulete mici.

Blat:

  • Framantati ingredientele de blat pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la frigider timp de o ora.
  • Dupa aceea se intinde intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc si se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 10-15 minute.
  • Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca usor, apoi peste aluatul partial copt se presara uniform 1-2 linguri amidon.
  • Peste acesta se intind uniform jumatatile de prune asezate cu coaja pe aluat, si marul taiat in cubulete mici printre jumatatile de prune.
  • Presarati amidonul ramas peste fructe, iar deasupra turnati uniform bezeaua:
  • Bateti albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
  • Dati tava din nou in cuptor pentru inca 30 minute.
  • Dupa ce este gata se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca complet
  • Prajitura cu prune mar si bezea inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.