Piept de pui Caprese

14 Shares

Piept-ul de pui Caprese este o delicatesa inspirata din traditionala salata italiana, preparata din rosii proaspete, busuioc aromat si delicata branza mozzarella. Aceasta specialitate culinara se prepara foarte usor, este o mancare ideala pentru un pranz perfect, dar si pentru o cina copioasa.

Ingrediente Piept de pui Caprese:

  • 2 piepti de pui file mari
  • 210 g branza mozzarella
  • 2 rosii
  • 14 frunze busuioc
  • Sare
  • Piper
  • Paprika
  • Unt

Preparare Piept de pui Caprese:

  • Pieptii de pui se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie cresteaza fiecare in 7 locuri.
  • In fiecare crestatura se presare sare, piper si paprika, dupa gust.
  • Se lasa pieptii de pui sa stea cu condimentele 30 de minute,
  • Intre timp taiem branza mozzarella in 14 felii subtiri, iar rosiile de asemenea se taie in 14 felii.
  • Pieptii de pui se transfera intr-o tava de cuptor termorezistenta unsa cu unt.
  • Fiecare crestatura se umple cu o felie de mozzarella, o felie de rosie si o frunza de busuioc.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute.
  • Piept-ul de pui Caprese se serveste cald alaturi de un orez simplu sau cartofi natur.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.