Paste la cuptor cu ciuperci masline si cascaval

2 Shares

Delicioasele Paste la cuptor cu ciuperci masline si cascaval sunt excelente pentru masa de pranz, dar si pentru o cina copioasa.

Ingrediente Paste la cuptor cu ciuperci masline si cascaval:

  • 500 g paste fusilli
  • 200 g ciuperci
  • 10-12 masline verzi umplute cu ardei
  • 1 ardei gras rosu
  • 400 g cascaval
  • Cca. 50 g unt
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel

Preparare Paste la cuptor cu ciuperci masline si cascaval:

  • Jumatate din cascaval se da pe razatoarea cu ochiuri mari, cealalta jumatate se taie in felii subtiri.
  • Ciupercile se curata, se spala, se taie in feliute.
  • Ardeiul gras rosu se spala, se curata de seminte si nervuri, se taie in fasii.
  • Maslinele verzi cu ardei se taie pe jumatate.
  • Pastele fusilli se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se lasa sa se scurga pe strecuratoare.
  • Intr-o tigaie se topesc cca. 30 g unt, iar in acesta se calesc feliile de ciuperci, pe care le-am condimentat cu putina sare si piper, timp de 2-3 minute amestecandu-le continuu.
  • Ciupercile calite se amesteca apoi cu pastele fierte scurse si cu cascavalul ras (cascavalul se va topi datorii pastelor calde).
  • Ungeti cu unt fundul si peretii unui vas ceramic, apoi puneti jumatate din cantitatea de paste-branza-ciuperci in acesta.
  • Peste ele se pun uniform jumatate din fasiile de ardei si masline verzi.
  • Acestea se acopera cu jumatate din feliile de cascaval.
  • Repetati straturile inca o data (restul de paste-branza-ciuperci, strat fasii ardei+masline verzi, strat felii de cascaval).
  • Peste ultimul strat se pun cateva feliute de unt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 15-20 minute, pana cand cascavalul se topeste.
  • Se scoata tava din cuptor si se presara deasupra patrunjelul proaspat tocat.
  • Savurosele Paste la cuptor cu ciuperci masline si cascaval se pot servi atat calde cat si la temperatura camerei.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.