Napolitane cu gem de capsuni nuci si cacao

3 Shares

Apetisantele Napolitane cu gem de capsuni nuci si cacao sunt un desert excelent, usor de preparat. Este de preferat sa folositi gem de capsuni facut in casa, dar si cel cumparat poate fi o varianta viabila (daca este prea gros il puteti mixa cateva secunde intr-un blender pentru a deveni usor de intins peste foile de napolitana).

Ingrediente Napolitane cu gem de capsuni nuci si cacao:

  • 250 ml lapte
  • 125 g unt rece taiat in bucatele
  • 200 g zahar
  • 75 g nuci macinate
  • 30 g cacao
  • 2 lingurite faina
  • 3 linguri rom/whisky
  • 350 – 400 g gem capsuni
  • Foi de napolitane

Preparare Napolitane cu gem de capsuni nuci si cacao:

  • Intr-un castron amestecati zaharul cu faina si cacaua.
  • Laptele se pun la fiert intr-o craticioara, la foc mic.
  • Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga peste acesta amestecul anterior (zahar, faina, cacao).
  • Se mixeaza continuu si usor ingredientele pana cand compozitia se ingroasa putin.
  • Se adauga apoi untul taiat bucatele si nucile macinate.
  • Se amesteca in continuare si se mai lasa compozitia pe foc inca 1-2 minute.
  • Inchideti focul si adaugati romul/whisky-ul.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca cca. 10 inainte de a o folosi la umplerea foilor.

Asamblare Napolitane cu gem de capsuni nuci si cacao:

  • Se asaza o foaie de napolitana pe un platou.
  • Se unge uniform cu jumatate din compozitia de cacao-nuci obtinuta anterior.
  • Peste gem se asaza o alta foaie de napolitana.
  • Aceasta se va unge cu jumatate din cantitatea de gem de capsuni.
  • Se repeta straturile inca o data (foaie napolitana – compozitie cacao+nuci – foaie napolitana – gem de capsuni), iar ultimul strat de gem de capsuni se acopera cu o alta  foaie de napolitana.
  • Peste ultima foaie de napolitana se asaza o folie de aluminiu, se da platoul la frigider, iar peste folia de aluminiu se pune o greutate (de ex. un fund mare de lemn).
  • Napolitanele cu gem de capsuni nuci si cacao se lasa la frigider minim 8 ore, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.