Fursecuri cu cocos

2 Shares

Aromatele Fursecuri cu cocos sunt perfecte alaturi de o cana de ceai sau de cafea, indiferent de momentul zilei in care le servim. Crocante la exterior si fragede in interior aceste fursecuri delicioase se prepara foarte rapid si usor, fiind ideale si atunci cand aveti musafiri neasteptati si doriti sa le oferiti un desert savuros preparabil in doar cateva minute.

Ingrediente Fursecuri cu cocos:

  • 200 g fulgi de cocos
  • 3/4 cana zahar
  • 50 g unt
  • 3 linguri lapte
  • 2 albusuri (provenite de la doua oua mari)
  • 2 lingurite amidon

Preparare Fursecuri cu cocos:

  • Untul se topeste intr-o cratita mare la foc mic.
  • Se adauga zaharul in untul topit, se fierbe cca. 2 minute pana cand zaharul se dizolva.
  • Se adauga apoi cele 3 linguri de lapte, se amesteca ingredientele, iar dupa 1 minut se incorporeaza fulgii de cocos, amestecand energic cu un tel.
  • Se ia cratita de pe foc, se lasa compozitia sa se raceasca complet.
  • Albusurile se mixeaza intr-un castron pana devin o bezea tare.
  • Se adauga apoi cele 2 lingurite de amidon, se amesteca usor cu ajutorul unei spatule pana la incorporarea completa in albusuri.
  • Bezeaua se adauga in 2-3 reprize in compozitia racita de cocos.
  • Se amesteca usor ingredientele cu o spatula pana la omogenizare.
  • Se pune hartie de copt intr-o tava mare de cuptor.
  • Cu ajutorul unei linguri de inghetate sau a unei linguri obisnuite, se ia din compozitie si se asaza in tava la distanta de 2-3 cm.
  • Se procedeaza la fel pana la terminarea compozitiei (se obtin cca. 25 de fursecuri).
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 10-12 minute sau pana cand sunt rumenite.
  • Fursecurile cu cocos se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.