Prajitura cu capsuni si ciocolata alba

3 Shares

Prajitura cu capsuni si ciocolata alba este un desert savuros pe care trebuie sa-l incercati. Ciocolata alba confera nu numai o textura interesanta, umeda, ci si un gust perfect acestei delicioase prajituri de vara.

Prajitura cu capsuni si ciocolata alba

Ingrediente Prajitura cu capsuni si ciocolata alba:

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml lapte
  • 75 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 3 oua
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 300 g capsuni

Preparare Prajitura cu capsuni si ciocolata alba:

  • Untul si laptele se pun intr-o craticioara antiaderenta la foc mediu.
  • Dupa ce untul s-a topit, se adauga ciocolata alba rupta in bucatele, se amesteca continuu pana cand ciocolata se topeste complet.
  • Se ia craticioara de pe foc si se lasa compozitia sa se raceasca complet.
  • Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Se adauga compozitia de ciocolata racita, apoi se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Amestecati usor ingredientele pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Capsunile se curata de codite, se spala, se usuca cu un prosop de hartie, se taie pe jumatate.
  • Jumatatile de capsuni se pun in aluat, impingandu-le usor in acesta.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura cu capsuni si ciocolata alba sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu zahar pudra si taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.