Prajitura cu blat cacao crema de frisca si visine

13 Shares

Prajitura cu blat cacao crema de frisca si visine este un desert de vara savuros, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu blat cacao crema de frisca si visine:

Blat cacao:

  • 7 oua
  • 175 g zahar
  • 180 g faina
  • 30 g cacao

Crema de frisca:

  • 800 ml smantana pentru frisca rece
  • 3 – 4 linguri zahar pudra

Alte ingrediente:

  • Visine fara samburi din compot

Insiropare:

  • Sucul din compotul de visine

Decor:

  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu blat cacao crema de frisca si visine:

Blat de cacao:

  • Bateti albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea ferma.
  • Adaugati apoi galbenusurile.
  • In final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu cacaua, cu ajutorul unei spatule.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul copt se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se doua blaturi.

Crema de frisca:

  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca ferma.

Asamblare Prajitura cu blat cacao crema de frisca si visine:

  • Insiropati blaturile cu siropul din compot.
  • Pe unul din blaturi intindeti 2/3 din frisca obtinuta.
  • Peste aceasta asezati uniform visinele fara samburi, impingandu-le usor in frisca.
  • Asezati cel de-al doilea blat insiropat.
  • Intindeti restul de frisca peste acesta.
  • Deasupra decorati cu ciocolata rasa.
  • Dati Prajitura cu blat cacao crema de frisca si visine la frigider minim 4 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.