Prajitura cu mac crema de vanilie si piersici

21 Shares

Prajitura cu mac crema de vanilie si piersici este un desert rafinat de vara, realizat din cateva ingrediente simple. Gustul mixt de mac, crema de vanilie, fructe creeaza o prajitura excelenta.

Prajitura cu mac crema de vanilie si piersici

Ingrediente Prajitura cu mac crema de vanilie si piersici:

Blaturile cu mac:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 10 linguri mac
  • 4 linguri faina

Crema de vanilie:

  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2-3 lingurite esenta de vanilie

Alte ingrediente:

  • 2 plicuri Tort Gelee
  • 400 ml suc cirese/capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 3-4 piersici din compot taiate felii
  • Zahar pudra pentru decor

Preparare Prajitura cu mac crema de vanilie si piersici:

Blaturile de mac:

  • Mixati albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Macul se amesteca cu faina, apoi se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in albusurile tari.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Aluatul obtinut se imparte in doua tavi cu aceeasi dimensiune 20×24 cm (sau se coc pe rand, daca aveti o singura tava) si se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius cca. 10 minute.
  • Cele doua blaturi cu mac se lasa apoi sa se raceasca complet.

Crema de vanilie:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema intr-o craticioara antiaderenta.
  • Se adauga amidonul si se omogenizeaza.
  •  Turnati laptele amestecand usor, sa nu se formeze cocoloase.
  • Puneti vasul pe foc mic sau pe baie de aburi.
  •  Fara sa dea in clocot, fierbeti compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu.
  • Se da deoparte si se pune esenta de vanilie.
  • Budinca de vanilie obtinuta se lasa sa se raceasca cateva minute, timp in care se amesteca din cand in cand cu telul, sa nu se formeze pojghita.
  •  Puneti apoi o folie alimentara, direct pe suprafata budincii, pana cand se raceste complet.
  • Untul moale se mixeaza pana devine ca o crema.
  • Peste acesta se adauga in 2-3 reprize budinca de vanilie complet racita, se amesteca usor pana se obtine o crema de vanilie omogena.
  • Crema de vanilie obtinuta se lasa la frigider cca. 1-2 ore pana cand se intareste untul din aceasta.

Asamblare Prajitura cu mac crema de vanilie si piersici:

  • Peste fiecare din blaturile cu mac racite se intinde uniform crema de vanilie, dupa ce a stat la frigider.
  • Asezam unul din blaturile cu crema pe un platou de prajituri (blatul direct pe platou, crema deasupra).
  • Peste crema de vanilie asezati feliile de piersici, scurse bine de zeama din compot, pe intreaga suprafata a acesteia.
  • Amestecati continutul plicurilor de tort Gelee cu cele 4 linguri zahar.
  • Adaugati apoi treptat  sucul de cirese/capsuni, amestecand continuu cu telul.
  • Amestecul obtinut se pune la foc mic pana cand praful se dizolva si lichidul devine transparent.
  • Se lasa putin la racit, insa se evita formarea unei pelicule.
  • Jeleul obtinut se toarna treptat peste feliile de piersici, cu ajutorul unei linguri, pana se acopera piersicile in intregime.
  • Dati platoul la frigider  pana cand jeleul se incheaga complet.
  • Dupa ce jeleul s-a inchegat, asezam peste acesta cel de-al doilea blat cu mac uns cu crema de vanilie (crema de vanilie peste jeleu, blatul cu mac deasupra).
  • Deasupra decorati blatul cu mac cu zaharul pudra, apoi puteti taia Prajitura cu mac crema de vanilie si piersici in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.