Prajitura cu caise si mac

Prajitura cu caise si mac este un desert umed, aromat, perfect de vara. Semintele de mac din blat se combina foarte bine cu caisele suculente, alcatuind un desert foarte gustos.

Prajitura cu caise si mac

Ingrediente Prajitura cu caise si mac:

  • 300 g faina
  • 150 g amidon de cartofi
  • 300 g iaurt grecesc
  • 125 g zahar
  • 4 oua
  • 75 g unt
  • 80 g seminte de mac
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 500 g caise

Preparare Prajitura cu caise si mac:

  • Untul se topeste si se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Se adauga iaurtul grecesc si untul topit, racit.
  • Intr-un alt castron se amesteca faina, amidonul, semintele de mac, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
  • Adaugati mixul de ingrediente uscate peste compozitia de oua-zahar-iaurt-unt, obtinuta anterior.
  • Amestecati ingredientele pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta in tava de copt, nivelati.
  • Caisele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se rup usor pe jumatate, eliminand in acelasi timp si samburii.
  • Jumatatile de caise se asaza in aluat cu partea interioara in sus.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce este coapta, Prajitura cu caise si mac se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.