Negresa cu cafea si cirese
Negresa cu cafea si cirese este un desert rapid, gustos, foarte usor de preparat. Cafeaua concentrata ii confera o aroma deosebita acestei prajituri excelente.
Ingrediente Negresa cu cafea si cirese:
- 180 g unt
- 200 g ciocolata neagra
- 150 g zahar
- 125 g faina
- 30 g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 3 oua
- 100 ml cafea tare/concentrata
- 200 g cirese/visine
Preparare Negresa cu cafea si cirese:
- Ciresele/visinele se spala si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
- Untul impreuna cu ciocolata neagra rupta in bucatele se topesc pe bain-marie, iar compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca cca. 5-7 minute, cat sa nu mai fie fierbinte.
- Intr-un castron se mixeaza faina cu cacaua, zaharul si praful de copt.
- In compozitia de ciocolata+unt (racita cat sa nu mai fie fierbinte) adaugati mixul de faina-cacao-zahar-praf de copt, amestecati usor pana la omogenizare.
- Adaugati apoi ouale batute in prealabil, cafeaua tare si ciresele/visinele scurse.
- Amestecati ingredientele pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute.
- Negresa cu cafea si cirese se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate taia si servi.