Negresa cu cafea si cirese

6 Shares

Negresa cu cafea si cirese este un desert rapid, gustos, foarte usor de preparat. Cafeaua concentrata ii confera o aroma deosebita acestei prajituri excelente.

Negresa cu cafea si cirese

Ingrediente Negresa cu cafea si cirese:

  • 180 g unt
  • 200 g ciocolata neagra
  • 150 g zahar
  • 125 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 100 ml cafea tare/concentrata
  • 200 g cirese/visine

Preparare Negresa cu cafea si cirese:

  • Ciresele/visinele se spala si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
  • Untul impreuna cu ciocolata neagra rupta in bucatele se topesc pe bain-marie, iar compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca cca. 5-7 minute, cat sa nu mai fie fierbinte.
  • Intr-un castron se mixeaza faina cu cacaua, zaharul si praful de copt.
  • In compozitia de ciocolata+unt (racita cat sa nu mai fie fierbinte) adaugati mixul de faina-cacao-zahar-praf de copt, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Adaugati apoi ouale batute in prealabil, cafeaua tare si ciresele/visinele scurse.
  • Amestecati ingredientele pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute.
  • Negresa cu cafea si cirese se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.