Prajitura cu blat cacao crema mascarpone

2 Shares

Prajitura cu blat cacao crema mascarpone este in desert delicat, usor de preparat, perfect de weekend.

Prajitura cu blat cacao crema mascarpone

Ingrediente Prajitura cu blat cacao crema mascarpone:

Blat de cacao:

  • 250 g margarina
  • 7 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 125 ml apa
  • 2 linguri cacao
  • 370 g faina
  • 2 lingurite praf de copt

Crema de mascarpone:

  • 750 g mascarpone
  • 2-3 linguri zahar pudra

Preparare Prajitura cu blat cacao crema mascarpone:

Blat de cacao:

  • Topiti margarina intr-o cratita antiaderenta.
  • Adaugati apa,cacaua si zaharul.
  • Dupa ce compozitia fierbe si zaharul s-a topit, opriti focul.
  • Opriti 1/2 de cana din compozitie, iar restul se lasa sa se raceasca complet.
  • In compozitia racita se adauga galbenusurile, mixati pana la omogenizare.
  • Incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, cernute.
  • Intr-un castron se bat albusurile pana devin o bezea tare.
  • Se incorporeaza apoi in 2-3 reprize in compozitia de cacao, amestecand usor cu o spatula.
  • Turnati compozitia de blat intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius cca. 25-30 minute (verificati cu scobitoarea).
  • Blatul de cacao obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate, obtinandu-se doua blaturi.

Crema de mascarpone:

  • Mixati branza mascarpone cu zaharul pudra pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu blat cacao crema mascarpone:

  • Asezati unul din blaturile de cacao pe un platou de prajituri.
  • Intindeti uniform crema de mascarpone (opriti 1-2 linguri pt decor).
  • Asezati cel de-al doilea blat de cacao.
  • Peste acesta se pune uniform compozitia oprita de cacao, cu ajutorul unei linguri.
  • Taiati Prajitura cu blat cacao crema mascarpone in bucati si decorati fiecare bucata cu crema oprita, cu ajutorul unui pos.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.