Prajitura cu jeleu de mandarina si portocala

Prajitura cu jeleu de mandarina si portocala este un desert elegant, usor de preparat. Gustul racoritor al jeleului de citrice, combinat cu crema de frisca, blatul fraged si glazura de ciocolata, alcatuiesc o prajitura excelenta.

Prajitura cu jeleu de mandarina si portocala

Ingrediente Prajitura cu jeleu de mandarina si portocala:

Blat:

  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 160 g faina

Jeleu de mandarina si portocala:

  • 2 cutii mandarine in sirop (cutie de 314 ml)
  • 2 cani suc de portocale
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar

Crema de frisca:

  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura gelatina

Insiropare:

  • 50 ml suc portocale
  • 50 ml apa

Alte ingrediente:

  • 200 g biscuiti cu unt

Decor:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri unt

Preparare Prajitura cu jeleu de mandarina si portocala:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Se adauga zaharul in 2 reprize, se mixeaza pana cand obtineti o bezea tare.
  • Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in albusurile rigide.
  • In final se incorporeaza faina cernuta, amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 23×32 cm.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, se verifica cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi se scoate din tava si se asaza pe un platou de prajituri.
  • Insiropati blatul cu siropul format din 50 ml suc portocale + 50 ml apa.

Jeleu de portocala + mandarina:

  • Mandarinele se scurg de sirop si se asaza uniform pe blatul insiropat.
  • Sucul ramas de la mandarine se amesteca cu cel de portocale.
  • Din sucul mixt obtinut, doua cani se pun intr-o craticioara la foc mic, iar restul se mixeaza intr-un castron cu zaharul si cu continutul celor 2 plicuri de budinca de vanilie.
  • Cand sucul din craticioara incepe sa fiarba, adaugam compozitia obtinuta anterior (suc-budinca-zahar).
  • Amestecam continuu pana cand budinca se ingroasa.
  • Intindem uniform budinca fierbinte peste mandarinele de pe blatul racit.
  • Dupa ce se raceste, platoul cu prajitura se pune la frider pana cand jeleul se intareste.

Crema de frisca:

  • Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa timp de 5-7 minute.
  • Smantana pentru frisca rece se bate impreuna cu zaharul pana cand se intareste.
  • Gelatina se dizolva pe bain-marie, se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se incorporeaza in frisca.
  • Se mixeaza pana la omogenizare.
  • Frisca se intinde uniform peste jeleul intarit (se opresc 1-2 linguri pentru decor).
  • Asezati apoi uniform biscuitii.

Decor:

  • Ciocolata rupta in bucatele se topeste impreuna cu untul, se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se toarna uniform peste biscuiti.
  • Dati prajitura la frigider minim 8 ore.
  • Decorati cu frisca oprita si cu bucati de mandarina.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.