Prajitura cu crema de capsuni

8 Shares

Prajitura cu crema de capsuni este un desert de sezon aromat, usor de preparat.

Prajitura cu crema de capsuni

Ingrediente Prajitura cu crema de capsuni:

Blat:

  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 160 g faina

Crema de capsuni:

  • 250 g unt moale
  • 5 linguri zahar pudra
  • 300 g capsuni

Preparare Prajitura cu crema de capsuni:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Se adauga zaharul in 2 reprize, se mixeaza pana cand obtineti o bezea tare.
  • Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in albusurile rigide.
  • In final se incorporeaza faina cernuta, amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×28 cm.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, se verifica cu scobitoarea.
  • Se lasa blatul sa se raceasca complet.

Crema de capsuni:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine o crema omogena.
  • Se adauga capsunile curatate de frunzulite si codite, spalate, sterse cu un prosop de hartie, in 4-5 reprize, mixand dupa fiecare adaugare pana la incorporare completa.
  • Crema de capsuni obtinuta se tine 20 minute le frigider inainte de a o folosi la prajitura.

Asamblare Prajitura cu crema de capsuni:

  • Blatul racit se taie in doua.
  • Unul din blaturi se asaza pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde 1/2 din crema de capsuni ce a stat la rece.
  • Repetati straturile inca o data.
  • Deasupra decorati cu capsuni intregi.
  • Dati Prajitura cu crema de capsuni la frigider minim 6 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.