Prajitura cu ciocolata

9 Shares

Prajitura cu ciocolata este un desert fraged, usor de preparat, excelent pentru cafea sau ceai.

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente Prajitura cu ciocolata:Blat:

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 ½ cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao

Insiropare:

  • 1/2 cana cafea rece

Crema:

  • 800 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 3 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 50 g ciocolata neagra

Decor:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g fulgi migdale

Preparare Prajitura cu ciocolata:Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati apoi galbenusurile si uleiul.
  • In final se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.

Crema:

  • Puneti 600 ml lapte la fiert intr-o craticioara impreuna cu zaharul.
  • Restul de lapte se amesteca intr-un castron cu praful de la budincile de ciocolata, pana se obtine o compozitie omogena.
  • Cand laptele clocoteste se adauga compozitia obtinuta, se mixeaza continuu pana cand budinca se ingroasa (cca. 2 minute).
  • Se ia apoi de pe foc, se acopera cu o folie de plastic (direct peste budinca) se lasa sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza pana cand se obtine o crema omogena.
  • Se adauga in 2-3 reprize budinca de ciocolata racita, iar in final se adauga ciocolata amaruie taiata in bucatele mici.
  • Se amesteca pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu ciocolata:

  • Blatul complet racit se taie in doua, obtinandu-se doua blaturi.
  • Fiecare blat se insiropeaza cu cafeaua rece.
  • Pe unul din blaturi intindeti crema de ciocolata obtinuta.
  • Deasupra se asaza cel de-al doilea blat.
  • Ciocolata cu lapte se topeste pe bain-marie apoi se toarna uniform peste cel de-al doilea blat (dupa ce se raceste cca. 5-7 minute).
  • Deasupra se presara fulgii de migdale, dupa ce in prealabil i-ati prajit usor.
  • Dati Prajitura cu ciocolata la frigider minim 4 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.