Negresa cu capsuni
Negresa cu capsuni este un desert savuros foarte usor de preparat. Aroma capsunilor combinata cu ciocolata delicioasa alcatuiesc o prajitura excelenta.
Ingrediente Negresa cu capsuni:
- 200 g ciocolata neagra
- 150 g unt
- 4 oua
- 150 g zahar brun
- 3 linguri faina
- 1 lingura pudra de cacao
- Un praf de sare
- 250 g capsuni taiete in jumatati
Preparare Negresa cu capsuni:
- Ciocolata rupta in bucatele se topeste impreuna cu untul pe bain-marie.
- Compozitia omogena rezultata se lasa sa se raceasca cateva minute.
- Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste.
- In crema obtinuta se toarna apoi compozitia de ciocolata-unt, apoi faina cernuta, praful de sare si cacaua.
- Mixati pana la omogenizare.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×20 cm, in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se asaza jumatatile de capsuni, impingandu-le usor in compozitie.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Negresa cu capsuni se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.