Prajitura simpla cu cocos

Prajitura simpla cu cocos este un desert pufos, umed, usor de preparat.

Prajitura simpla cu cocos

Ingrediente Prajitura simpla cu cocos:

Blat:

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 125 g unt moale
  • 3 oua
  • 4 linguri smantana 18%
  • 2 lingurite praf de copt

Bezea de cocos:

  • 200 g fulgi de cocos
  • 5 albusuri
  • 1 cana zahar

Preparare Prajitura simpla cu cocos:

Blat:

  • Untul moale se mixeaza cu galbenusurile si cu zaharul, pana cand zaharul se topeste si se obtine o crema pufoasa omogena (5-7 minute).
  • Se adauga apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o bezea tare.
  • Bezeaua obtinuta se toarna in castronul cu compozitia de galbenusuri obtinuta anterior.
  • Amestecati usor cu o spatula pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 20×25 cm in care ati pus hartie de copt, dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20 – 25 minute.
    Intre timp pregatiti bezeaua de cocos:
  • Bateti cele 5 albusuri cu zaharul, adaugat in 2-3 reprize, pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati fulgii de cocos in 2-3 reprize, amestecati usor cu ajutorul unei spatule.
  • Se scoate prajitura din cuptor, se lasa cca. 5 minute sa se raceasca, apoi se toarna uniform bezeaua de cocos peste aceasta.
  • Dati tava in cuptor pentru inca 12-15 minute sau pana cand bezeaua de cocos este usor rumenita, reducand temperatura cuptorului la 140 grade celsius.
  • Prajitura simpla cu cocos se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.