Prajitura simpla cu cocos
Prajitura simpla cu cocos este un desert pufos, umed, usor de preparat.
Ingrediente Prajitura simpla cu cocos:
Blat:
- 200 g faina
- 250 g zahar
- 125 g unt moale
- 3 oua
- 4 linguri smantana 18%
- 2 lingurite praf de copt
Bezea de cocos:
- 200 g fulgi de cocos
- 5 albusuri
- 1 cana zahar
Preparare Prajitura simpla cu cocos:
Blat:
- Untul moale se mixeaza cu galbenusurile si cu zaharul, pana cand zaharul se topeste si se obtine o crema pufoasa omogena (5-7 minute).
- Se adauga apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt.
- Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o bezea tare.
- Bezeaua obtinuta se toarna in castronul cu compozitia de galbenusuri obtinuta anterior.
- Amestecati usor cu o spatula pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Turnati compozitia intr-o tava de 20×25 cm in care ati pus hartie de copt, dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20 – 25 minute.
Intre timp pregatiti bezeaua de cocos: - Bateti cele 5 albusuri cu zaharul, adaugat in 2-3 reprize, pana cand obtineti o bezea tare.
- Adaugati fulgii de cocos in 2-3 reprize, amestecati usor cu ajutorul unei spatule.
- Se scoate prajitura din cuptor, se lasa cca. 5 minute sa se raceasca, apoi se toarna uniform bezeaua de cocos peste aceasta.
- Dati tava in cuptor pentru inca 12-15 minute sau pana cand bezeaua de cocos este usor rumenita, reducand temperatura cuptorului la 140 grade celsius.
- Prajitura simpla cu cocos se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us: