Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine

Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine este un desert savuros, usor de preparat. Gemul acrisor de visine combinat cu crema delicata de vanilie, alcatuiesc o prajitura fabuloasa.

Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine

Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine:

Blat:

  • 4 oua
  • 90 g faina
  • 40 g amidon
  • 125 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura apa calduta

Crema de vanilie:

  • 750 ml lapte
  • 125 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 ou
  • 4 galbenusuri
  • 20 g faina
  • 40 g amidon
  • 250 g unt moale

Alte ingrediente:

  • 1 pachet piscoturi
  • Gem de visine
  • Fulgi migdale

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura suc de lamaie

Preparare Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine:

Blat:

  • Albusurile se bat cu zaharul pana cand se obtine o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile, apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt, apa calduta.
  • Amestecati cu ajutorul unei spatule pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Crema de vanilie:

  • Puneti 500 ml lapte la fiert intr-o craticioara impreuna cu zaharu pudra.
  • Restul de lapte (250 ml) se mixeaza intr-un blender cu oul, galbenusurile, amidonul si faina, pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Compozitia obtinuta se toarna in laptele ce fierbe, se amesteca continuu pana cand budinca se ingroasa.
  • Luati cratita de pe foc, adaugati in compozitie extractul de vanilie, amestecati.
  • Peste budinca se pune o folie alimentara (direct peste ea) si se lasa sa se raceasca complet.
  • Untul se mixeaza pana devine o crema, apoi se adauga in acesta, in 2-3 reprize budinca, dupa ce s-a racit complet.
  • Se mixeaza pana cand se obtine o crema omogena.

Siropul:

  • Fierbeti ingredientele de sirop cca. 3-4 minute, lasati siropul sa se raceasca complet.

Asamblare Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine:

  • Blatul complet racit se scoate cu grija din tava si se asaza pe un platou de prajituri.
  • Se unge pe toata suprafata cu gemul de visine.
  • Peste acesta se intinde 1/2 din crema obtinuta.
  • Peste crema se aranjeaza uniform piscoturile, dupa ce le-ati trecut rapid prin siropul obtinut (nu trebuie insiropate mult pentru ca sunt foarte frigile si se vor rupe).
  • Peste ele intindeti cu grija restul de crema.
  • Deasupra se decoreaza cu fulgi de migdale.
  • Prajitura cu crema de vanilie si gem de visine se lasa la frigider minim 6 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.